Ako lepšie baliť jedlo v reštauráciách

V dnešnom preplnenom trhu s objednávkami jedla je niekedy potrebné mať niečo viac ako len vynikajúce jedlo. Zákazníci, ktorí si objednajú jedlo majú ďalší kontakt s Vašou spoločnosťou aj pri vybaľovaní a konzumácii jedla. Na tento fakt viaceré reštaurácie zabúdajú a neberú ho do úvahy.

Ako teda baliť lepšie jedlo v reštaurácii, alebo gastro prevádzke? Na začiatku je potrebné sa zamyslieť aj nad identitou Vašej značky. K tomu by Vám mohlo pomôcť pár otázok:

Čo je môj produkt?
Ako sa líši od podobných produktov na trhu?
Kto je môj hlavný cieľový zákazník?
Aká je moja firemná filozofia?
 

Odpovede na tieto otázky zaručia to aby bol dizajn, veľkosť, materiál a tvar s súlade s identitou Vašej značky.

Pravdaže, najpodstatnejšou zložkou pri doručovaní jedla je aby prišlo k zákazníkovi čerstvé a v požadovanom stave. Nie je nič horšie ako keď svojmu zákazníkovi dodáte jedlo zmiešané v jednej kocke a navyše k tomu studené.

Čo Vám môže pomôcť pri vyberaní toho správneho obalu na jedlo?

Poznať svoj produkt

Správny rozmer obalov zamedzí tomu, aby sa jedlo počas doručenia zničilo, znehodnotilo, zmiešalo. Ak máte napríklad burger odmerajte si ho a až potom kupujte obaly. Zistite si koľko chcete dávať prílohy, omáčky, dresingu.

Funkcia obalu

Potrebujete aby bolo Vaše jedlo teplé? Použite menu boxy a obaly z materiálu, ktorý má izolačné vlastnosti. V našom prípade obaly z cukrovej trstiny, v ktorých jedlo zbytočne nevlhne, keďže materiál je priedušný. Taktiež je dôležité zistiť si, či je možné obaly zohrievať v mikrovlnnej rúre (nechceme predsa škodiť našim zákazníkom). Ak podávate studené jedlo, je Vám zbytočné priplácať si za termo menu boxy. Lepšie je použiť papierové, alebo priehľadné obaly, ktoré sú aj efektnejšie.

Vizuálna stránka

Obal predáva. Toto platí aj pri objednávke jedla, či obedového menu. Jedlo z pekného obalu lepšie vyzerá, čo znamená, že zákazníkom aj lepšie chutí. Používajte papierové tašky, namiesto igelitiek. Ak je to možné využite aj vlastnú potlač, kde môžete lepšie prezentovať svoju značku.

Baľte udržateľne

Ak už nie z presvedčenia tak z konkurenčnej výhody. Dnes je to navyše trend, ktorý zákazníci pri výbere jedla zohľadňujú. Navyše tým znižujete svoju uhlíkovú stopu, znižujete množstvo používaných chemikálií a bielidiel, ktoré je nutné použiť pri výrobe konvenčných plastov.

Vyváženie vzhľadu, funkcie a ceny vášho balenia môže byť komplikované. Preto nás neváhajte kontaktovať. Spolu tak môžeme nájsť ideálne riešenie pre Vašu prevádzku.